Kouluttajat
Hankkeen kouluttajat valittiin ennen ensimmäistä koulutusjaksoa järjestetyn tarjouskilpailun perusteella. Tarjouspyyntö tiimiyrittäjyyskoulutuksen järjestämisestä julkaistiin HILMAssa syyskuussa 2010. Tarjouskilpailun perusteella kouluttajaksi valittiin Humap Oy alihankkijoineen.
Lähijaksotapaamisissa kouluttajina toimivat Matti Hirvanen (Humap Oy) ja Janne Roiha (Monkeybusiness). Kouluttajatiimiin kuuluvat myös Vesa Purokuru (Humap Oy) ja Heikki Toivanen (Strategiaretki). Mikäli koulutus kiinnostaa tai haluat tietää siitä lisää, voit kysyä asiasta myös Matilta (matti.hirvanen(at)humap.com) tai Jannelta (janne(at)banana.fi).
Projektipäällikkö
Hankkeen toteutusta koordinoi Jyväskylän yliopiston humanistinen tiedekunta. Projektipäällikkönä toimi 1.1.2011-31.12.2012 Heli Niskanen, jonka ajatuksia hankkeesta:
"Jos vielä vuoden 2010 puolessavälissä minulle olisi väitetty, että vedän yrittäjyyteen liittyvää EU/ESR-hanketta, olisin ratkennut raikuvaan nauruun. Yrittäjyys ei kiinnostanut minua pienenkään pisaran vertaa. En ollut harkinnut yrittäjyyttä henkilökohtaisena valintana, ja kaikenlainen yrittäjyyspuhe sai minut välittömästi sulkemaan korvani. Mutta kuinkas sitten kävikään?
Lähijaksoja järjestellessäni ja koulutustilaisuuksia suunnitellessani huomasin kiinnostuvani yrittäjyydestä ihan oikeasti. Suurin valaistuminen on ollut oppia, ettei ole olemassa vain yrittäjiä ja ei-yrittäjiä. On yrittäjämäistä oppimista, yrittäjämäistä toimintaa ja yrittäjämäistä asennetta – ja ettei ole vain yhdenlaista yrittäjyyttä. Olin stereotypioiden vuoksi luullut pitkään, ettei tuttavapiirissäni ollut yhtään yrittäjää. Yhtäkkiä tajusin, että esimerkiksi eräs ystäväni on tehnyt toiminimellä tilaustutkimusta jo hyvän aikaa.
Kaikkein omituisinta oli huomata, miten olen myös itse toiminut yrittäjämäisesti. Apurahatutkijana olen ”tuotteistanut” omaa väitöskirjatutkimustani ja myynyt sitä rahoittajille. Jokainen lähettämäni rahoitushakemus tai konferenssiabstrakti tai vaikka pitämäni luento on ollut oman osaamiseni ja tietotaitoni markkinointia ja myymistä eräänlaisina tuotepaketteina.
Nyt olen ollut projektipäällikkönä jo jonkin aikaa, ja huomaan vilpittomästi innostuneeni yrittäjämäisen toiminnan ja erilaisten työelämävalmiuksien kehittämisestä osaksi tohtorikoulutusta. Ihmistieteilijöillä on paljon yritysmaailmassa hyödynnettäviä tietoja ja vaadittavia taitoja. Puuttuu enää vain silta, jotta liike-elämä ja ihmistieteilijät – etenkin tohtorit – löytäisivät toisensa. Sitä siltaa voidaan rakentaa esimerkiksi kehittämällä koulutusta ja ottamalla aiempaa rohkeammin yhteyttä yritysmaailman puolelle."